top of page
voeding

 

VISIE

Een jong kind is voortdurend volop aan het ontwikkelen, leren en groeien. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is daarom van groot belang. Ons voedingsbeleid is erop gericht kinderen dagelijks gezonde en verantwoorde voedingsmiddelen aan te bieden. Daarbij maken wij geen gebruik van toegevoegde suikers, kleurstoffen en zout en is het overgrote deel biologisch.

FRUITMAALTIJD
In de ochtend eten de kinderen fruit. Wij bieden standaard appel, peer, banaan en kiwi aan en vullen dit afwisselend aan met ander seizoensgebonden fruit als meloen, druiven, aardbeien, mandarijnen of sinaasappelen. Tijdens de fruitmaaltijd drinken de kinderen water of thee.

GROENTEMAALTIJD
In de namiddag (rond 16.00 uur) eten de kinderen rauwe en gestoomde groenten. Deze groentemaaltijd kan bestaan uit stukjes broccoli, bloemkool, courgette, pompoen, boontjes, bataat, komkommer, tomaat, paprika of wortel. Tijdens de groentemaaltijd drinken de kinderen water of thee. 

TUSSENDOORTJES

In de middag (rond 14.00 uur) krijgen de kinderen een tussendoortje. Dit kan een rijstwafel, een volkoren cracotte, een volkoren soepstengel of gedroogd fruit zijn.

 

BABYVOEDING
Voor de jongere kinderen volgen wij het ritme en voedingsaanbod dat u thuis hanteert. In verband met de grote diversiteit aan producten tegenwoordig vragen wij de zuigelingenvoeding mee te brengen. Tevens kunt u afgekolfde borstvoeding meebrengen en opslaan in onze koelkast of vriezer.
Vanaf het moment dat kinderen fruit mogen eten wordt er een verse fruitmaaltijd voor ze bereid. Deze kan naar de wens van ouders worden gepureerd, geraspt of in stukjes worden aangeboden middels de Rapley-methode. Voor deze doelgroep zijn er tevens biologische babykoekjes(Hipp) en volle yoghurt aanwezig. Daarnaast kan er naar wens een verse groentehap worden klaargemaakt op basis van gestoomde groenten.

BROODMAALTIJD
Tijdens de broodmaaltijd eten de kinderen 100% volkorenboterhammen. Ook bakken we samen met de kinderen regelmatig vers brood in onze broodbakmachines. Kinderen kunnen kiezen tussen diverse soorten vleeswaren en kaas waaronder kipfilet, vegetarische smeerworst, en boterhammenworst. Tevens is er pindakaas, appelstroop en vruchtenspread voor ze aanwezig. Tijdens de broodmaaltijd drinken de kinderen halfvolle melk, karnemelk, water of thee.

bottom of page