top of page
Verf kind

BEWEGINGSONTWIKKELING

Bewegen is heel erg leuk en bovendien ook nog gezond. Regelmatig bieden we dan ook bewegingsspellen aan als yoga of gym. Deze activiteiten kunnen bestaan uit het nadoen van dieren, bewegen op muziek, dansen, rekken en strekken, klimmen, springen en vooral samen plezier maken.

MUZIKALE ONTWIKKELING
Muziek en dans maken een belangrijk deel uit van onze dagelijkse dagbesteding. Jonge kinderen zijn zeer gevoelig voor ritme, klank en klankkleuren. We zingen, bewegen en maken muziek met eenvoudige instrumentjes, pannen en pollepels of wat er maar voor handen is.

KOKEN&BAKKEN

Op MiCasa gaan wij met de kinderen regelmatig aan de slag in de ‘keuken’. Zo beschikken we bijvoorbeeld over broodbakmachines en oventjes waarin onder andere vers brood gemaakt wordt. Ook worden er verse smoothies en fruitijsjes gemaakt. De kinderen mogen kleine taken uitvoeren en krijgen de kans naar hartenlust te experimenteren en nieuwe smaken te ontdekken.

ACTIVITEITEN

Naast de tijd en ruimte die kinderen krijgen om heerlijk vrij te spelen, vinden wij het belangrijk de natuurlijke nieuwsgierigheid en ontwikkeling van kinderen extra te stimuleren.

CREATIVITEITSONTWIKKELING
Onze kasten zijn gevuld met een grote verscheidenheid aan materialen waarmee naar hartenlust geëxperimenteerd mag worden.
Onze activiteiten draaien om de beleving, het opdoen van nieuwe ervaringen, kennis en vaardigheden. Bij ons gaat creatief bezig zijn om het proces en vinden wij het resultaat onbelangrijk.

VIESWEEK?!

Tweemaal per jaar vieren wij op MiCasa onze ‘Viesweek’. Een week waarin kinderen activiteiten aangeboden krijgen die allemaal in het teken staan van spelen met smurrie. Waar wij als volwassenen kliederen vaak als vies en doelloos bestempelen, biedt het kinderen een mogelijkheid om werkelijk creatief bezig te zijn. Tijdens onze Viesweek wordt er bijvoorbeeld gekliederd met yoghurt en gekookte spaghettislierten en mogen de kinderen zichzelf van hoofd tot tenen versieren met de mooiste kleuren verf! Uiteraard krijgt u uw zoon of dochter wel altijd schoongepoets mee naar huis! Naast de Viesweek vieren wij ook de Nationale ModderDag. Op deze dag staat alles in het teken van spelen met natuurlijke materialen als zand, aarde, gras, water en nog veel meer!

bottom of page