top of page

BUITENSPELEN

Op Micasa hechten wij veel belang aan buiten spelen. Onze vestigingen beschikken beide over een fijne tuin waar de kinderen dagelijks nieuwe ervaringen kunnen opdoen. In de zomer spelen we met water en in de winter stampen we met onze regenlaarzen in de plassen. Afhankelijk van het seizoen vragen wij ouders om bijvoorbeeld zwemkleding of regenlaarsjes mee te brengen zodat de kinderen van alle weersomstandigheden kunnen genieten. Want weer of geen weer; wij gaan iedere dag naar buiten. Daarnaast willen wij kinderen zoveel mogelijk de kans bieden extra ervaring op te doen met de natuur. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van de wijze waarop we daar vorm aan geven.

 

DIEREN VERZORGING
Op beide vestigingen zorgen de kinderen samen met ons voor een aantal dierenvriendjes. Namelijk de konijnen ‘Bram en Lily’ en de kippen  ‘Cato’ en  ‘Josje’. Elke dag betrekken wij de kinderen bij de verzorging van de dieren. We maken samen de hokken schoon, voeren een worteltje of rapen de eitjes. Het biedt kinderen de mogelijkheid te genieten van de natuur en verantwoordelijkheids-gevoel te ontwikkelen. Alle dierenvriendjes op MiCasa komen uit lokale opvangcentra.

 

NATUURPROJECTEN
Jaarlijks keert op MiCasa het Vlinderproject terug. Samen met de kinderen zorgen we voor vlindereitjes en rupsen. Zo kunnen de kinderen goed zien dat de rupsen niets anders doen dan eten, groeien en zich uiteindelijk verpoppen. Wanneer de vlinderpoppen na een paar dagen uitgehard zijn, kunnen deze voorzichtig van dichtbij worden bekeken. Na ongeveer een week worden de poppen mooie vlinders waarvan de vleugels langzaam opdrogen. Eenmaal droog kunnen de vlinders vliegen en laten we ze samen met de kinderen op een mooie zonnige dag buiten vrij.

Samen met de kinderen zijn wij regelmatig in de weer met het planten, oogsten en onderhouden van verschillende groenten en kruiden. Zo kweken wij bijvoorbeeld worteltjes, radijsjes, sla en boerenkool. Spelenderwijs leren we de kinderen over het onderhouden van natuur en gezond eten. Wat een feest wanneer de kinderen hun geplante gewassen uiteindelijk mogen oogsten en daarna gezellig tijdens de lunch of groentemaaltijd opeten!

bottom of page